Produžen rok za nabavku helikoptera od devet miliona KM

Produžen rok za nabavku helikoptera od devet miliona KM

Helikopterski servis Republike Srpske produžio je rok za prijavu ponuđača na međunaroni tender za nabavku helikoptera vrijednosti devet miliona maraka, saznaje CAPITAL.

helikopter

Naime, Helikopterski servis je i prošle godine pokušao da kupi helikoter ali je tender krajem godine poništen jer nijedna od primljenih ponuda nije bila prihvatljiva.

Novu nabavku, iste vrijednosti, započeli su u februaru, a sada su produžili rok za prijavu ponuđača do 5. maja.

Procijenjena vrijednost halikoptera je 7,69 miliona bez PDV-a, odnosno 8,99 miliona sa uračunatim porezom.

Riječ je o višenamjenskoj letjelici koja će se, kako se navodi, koristiti u civilne svrhe.

Traži se helikopter s kojim se može voziti minimalno osam osoba i to šest putnika i dva člana posade ili sedam putnika sa jednim članom posade te njihova osnovna oprema.

“Helikopter će se pored prevoza putnika koristiti i za medicinsku evakuaciju, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta, evakuaciju stanovništva u vanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda, transport i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za isporuku helikoptera na aerodrom u Mahovljanima je osam mjeseci od potpisivanja ugovora.

Helikopterski servis kupio je letjelicu i sredinom 2018. godine koja je plaćena 9,4 miliona maraka.

Tri helikotera, sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i alatom, vrijednih 48,7 miliona KM nedavno je kupio i MUP Srpske.

Close