Prostori koji nasmijavaju: 
Radionice stand up komedije u OKC Abrašević

Prostori koji nasmijavaju: 
Radionice stand up komedije u OKC Abrašević

Mostarska stand up scena već neko vrijeme nasmijava OKC Abrašević, a krug komičara koji se pojavljuju sa autentičnim autorskim materijalima uporno se širi. U Bosni i Hercegovini su najaktivnija stand up ekipa, a pored individualnih i zajedničkih nastupa, u Mostar dovode i najaktualnija imena stand up scene iz regiona.

Kako interes za ovu komičarsku formu raste, OKC Abrašević je  u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, zajedno s domaćim stand up snagama odlučio Mostarcima i Mostarkama ponuditi ciklus radionica kroz koje će upoznati najvažniji set alata i vještina potrebnih da bi se i sami okušali na sceni.

Voditelj radionica poznati je mostarski stand up komičar Omer Hodžić koji će, s gostujućim kolegama sa scene, mlade komičare voditi kroz historijat stand upa, proces pisanja šala i sve najpotrebnije tehnike komičarske izvedbe. Mladi komičari će po prolasku radioničarskog programa, dobiti priliku za vlastite premijere, nastupe u Mostaru i šire, kao i za nastavak rada u sklopu domaće stand up scene.

OKC Abrašević poziva sve zainteresirane za razvijanje komičarskih vještina, usvajanje novih znanja o stand upu, svjetskoj, regionalnoj i domaćoj sceni, kao i za izlazak na binu sa vlastitim originalnim materijalima.

Prijave možete slati do 9. januara 2023. putem obrasca. Učešće je besplatno.

Close