PU Trebinje: U RiTE Gacko pronađeno oko 347 grama droge

PU Trebinje: U RiTE Gacko pronađeno oko 347 grama droge

Droga koja je prije nekoliko dana pronađena u Rudniku i termoelektrani Gacko teška je oko 347 grama, a radi se o skanku, heroinu i kokainu, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Droga je pronađena samo dan nakon što je u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka.

"Policijski službenici Policijske stanice Gacko su 27. jula 2018. godine, u večernjim časovima došli do operativnih saznanja da se krugu Rudnika i Termoelektrane Gacko nalazi određena količina narkotičkih sredstva. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su utvrdili da su pripadnici Ministarstva bezbjednosti BiH zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH u kotlu RiTE Gacko u jutarnjim časovima, izvršili uništavanje velike količine narkotičkih sredstava. Na licu mjesta radnjom uviđaja izuzeto je: dvije najlonske kesice ukupne težine 89,9 grama opojne droge skank, dva grama opojne droge heroin i bijeli grumen koji svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, težine 255 grama", stoji u saopštenju PU Trebinje.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju.

Close