Radišić povećao udio u ATV-u na više od 40 odsto

Radišić povećao udio u ATV-u na više od 40 odsto

Firma „Grand trade“ Mileta Radišića povećala je svoj udio na više od 40 odsto u banjalučkoj Alternativnoj televiziji kupovinom preduzeća „K-2“, koje je, takođe, jedan od suvlasnika ATV-a, piše Capital

Portal CAPITAL je prije dva dana objavio da je Mile Radišić postao suvlasnik Alternativne televizije, nakon što je njegova firma kupila udio Slaviše Krunića, vlasnika kompanije „Sector Security“ u toj banjalučkoj televiziji.

Međutim, prema dokumentaciji koja je u našem posjedu „Grand trade“ je kupio i 68 odsto firme „K-2“ audio usluge, koja ima 20 odsto vlasništva u ATV-u.

Time je Radišić postao vlasnik više od 40 odsto ATV-a.

Firmu „K-2“ osnovali su ranije radnici ATV-a koji su imali određen udio u vlasništvu televizije. Učešće u ovom društvu imalo je 25 radnika, a njih 17 je prodalo svoj udio, dok je osam radnika i dalje zadržalo po četiri odsto vlasništva.

Većinski vlasnik ATV-a sa 51 odsto i dalje je „Integra inženjering“, koja je u vlasništvu porodice Slobodana Stankovića.

Zanimljivo je da je „Integra“ 51 odsto vlasništva platila četiri miliona KM, dok je Mile Radišić za udio od 24 odsto, koji je kupio od Krunića, izdvojio daleko manje, odnosno 675.000 KM.

Bivša direktorica ATV-a Nataša Tešanović i dalje ima dva odsto vlasništva, dok po jedan odsto imaju Darko Aleksić, Dragana Banjac i Danko Matić.

Radišić je poznat po aferi Medicinska elektronika zbog koje je osuđen na tri godine zatvora, kao i po gradnji poslovno-stambenog kompleksa u centru Banjaluke zbog koje su građani Banjaluke ranije protestovali.

Close