Radnici bilećkog "Komusa" prekinuli štrajk

Radnici bilećkog “Komusa” prekinuli štrajk

Nakon sedmodnevnog štrajka, radnici bilećkog "Komusa" danas su se u popodnevnim časovima vratili na posao, potvrđeno je za "Direkt" u ovom javnom preduzeću.

Kontejneri na bilećkim ulicama nakon sedmodnevnog štrajka (FOTO: Željko Bajović, Facebook)

"Uplaćen je dio sredstava koji smo zahtijevali od Opštine Bileća i radnici su prije nekih sat vremena krenuli sa čišćenjem grada. Angažovali smo jedan dio radnika da počne sa čišćenjem velikih kontejnera od pet kubika. Dogovorili smo se sa radnicima da ujutru krenu sa radom od 6 sati kako bi se vrlo brzo raščistila situacija i ulice dovele u neko normalno stanje", rekao je za "Direkt" Milan Vučinić, direktor "Komusa".

Prema njegovim riječima, Opština Bileća uplatila je novac koji je dovoljan za isplatu januarske plate i isplatu poreza i doprinosa za novembar prošle godine.

"To je nekih 40.000 maraka za koje su mi iz Odjeljenja za finansije Opštine Bileća rekli da su već prebacili na naš račun", kazao je Vučinić.

On dodaje da je Opština Bileća trenutno imala toliko sredstava da im prebaci, ali da "Komus" ne odustaje od svojih zahtjeva, jer benzinska pumpa i dalje insistira na tome da joj se uplati oko 35.000 maraka koje joj ovo javno preduzeće duguje za gorivo.

"Bitno je da su radnici sada zadovoljni platom i doprinosom, a ovo ćemo rješavati u narednim danima. Vidjećemo kako će se stvari odvijati poslije svega ovoga", zaključio je Vučinić za naš portal.

Close