Raspušta se bilećki odbor SNSD-a?

Raspušta se bilećki odbor SNSD-a?

Bilećki odbor SNSD-a uskoro će biti raspušten zbog loših izbornih rezultata, saznaje “Direkt”.

Tribina SNSD-a u Bileći, Izbori 2018.

Budući da je, pored šest godina vladavine SNSD-a u ovoj Opštini, kandidat za predsjednika RS Vukota Govedarica u Bileći pobijedio Željku Cvijanović sa 761 glasom razlike, te da je kandidat za Predsjedništvo BiH Milorad Dodik imao svega 287 glasova više od Mladena Ivanića, ova stranka doživjela je svojevrsni poraz.

Takođe, lista SDS-a dobila je 153 glasa više nego lista SNSD-a za Parlament BiH. Što se tiče glasova za Narodnu skupštinu RS, lista SNSD-a u Bileći dobila je 2.101 glas, dok je lista SDS-a dobila 1.260 glasova.

Kako je “Direktu” potvrđeno iz više nezavisnih izvora, bilećki odbor SNSD-a zbog toga će u narednim danima biti raspušten i biće im imenovan povjerenik.

Narodni poslanik iz Bileće Radovan Vuković, koji je na ovim izborima dobio četvrti uzastopni mandat, za “Direkt” demantuje ove navode.

“Naravno da nije tačno da je raspušten odbor i uopšte nisu loši rezultati. Željka je izgubila na dosta mjesta. Moguće da se to smatra lošim izbornim rezultatom, trebao je biti bolji, naravno”, rekao je Vuković.

Radovan Vuković

Iz bilećkog odbora Srpske demokratske stranke za naš portal kažu da i oni imaju informaciju da će SNSD-ov odbor biti raspušten, ali da nemaju zvaničnu potvrdu.

“Mjerilo izbora je broj glasova za Narodnu skupštinu i za kandidata za Predsjednika RS. Što se tiče njih, oni su poraženi”, smatra Gligor Samardžić iz bilećkog SDS-a.

Gligor Samardžić (FOTO: Moja Hercegovina)

Ipak, Samardžić dodaje da je, bez obzira na to, situacija u Bileći takva da se nijedna stranka ne može osjećati kao pobjednik ovih izbora.

Close