Regulatorna komisija za energetiku nabavlja automobil za 45.000 KM

Regulatorna komisija za energetiku nabavlja automobil za 45.000 KM

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske sredinom novembra objavila je tender za nabavku putničkog automobila za koji je spremna da izdvoji 45.000 maraka sa PDV-om, a iz tenderske dokumentacije, zbog vrlo preciznih specifikacija, može se naslutiti favorizovanje nabavke određenog automobila.

Nabavka je sprovedena na konkurentski zahtjev, a juče je, kako saznajemo, trebala da bude i e-aukcija.

Naime, u tenderskoj dokumentaciji, pored ostalih specifikacija, navedeno je da automobil treba da ima mjenjač sa sedam brzina DSG (Direct Shift GearBox), te minimalni prtljažnik od 570 litara bez preklapanja. Kada se u obzir uzme i procjenjena vrijednost, te jačina motora, moguće je da ugovorni organ želi da nabavi automobil “škoda oktavia”.

U izjavi za “Direkt” iz Regulatorne komisije za energetiku ne smatraju da u tenderskoj dokumentaciji ima išta sporno te da nije narušen princip nediskriminacije i jednakog tretmana.

“Što se tiče karakteristika vozila, radi se o automobilu niže srednje klase (čija vrijednost ne prelazi 50.000 KM) sa standardnom opremom. U tenderskoj dokumentaciji se neke karakteristike  automobila, ipak, moraju precizirati, poput broj vrata, broj sjedišta, snaga motora, okvirne dimenzije, vrsta mjenjača i slično”, navela je u pismenom odgovoru „Direktu“ šefica sektora za finansijske i administrativne poslove Velinka Tomić.

Međutim, Milena Mastalo iz Transparensi internešnala (Transparency international) BiH napominje da Zakon o javnim nabavkama propisuje da tehničke specifikacije moraju svim ponuđačima omogućiti jednak i nediskriminirajući pristup nadmetanju.

„U ovom slučaju ugovorni organ je u specifikaciji vozila odredio da mjenjač mora biti DSG sa sedam brzina. DSG mjenjači su patentirani od strane VW grupacije (prvobitno testirani na Audi vozilima, a zatim se počeli primjenjivati i na ostalim vozilima iz grupacije), čime je konkurencija ograničena na svega nekoliko limuzina dužine od 4600 do 4800 mm iz ove grupacije. Što se tiče ostalih specifikacija, samo u škodinom katalogu ima naglašeno da je zadnja klupa nedjeljiva, zadnji naslov djeljiv, ali to ne mora značiti da i drugi modeli to nemaju, samo im nije izdvojeno u katalozima“, naglasila je Mastalo.

Nejasno je, dodaje ona, zbog čega je ugovorni organ ostavio kratak rok isporuke automobila – maksimalno 15 dana, kada nabavka postoji u Planu javnih nabavki za 2018. godinu.

„Kratak rok isporuke pogoduje salonima koji takav automobil već imaju na stanju i ne moraju ga naručivati nakon odabira iz kataloga“, jasna je Mastalo.

Za kratak rok isporuke, u Regulatornoj imaju drugačije pojašnjenje.

„Kada je u pitanju rok isporuke vezan je isključivo za budžetsku godinu i način finansiranja Regulatorne komisije, sa kojim Vas možemo upoznati ukoliko posjetite našu instituciju u Trebinju“, rekla je Velinka Tomić.

Prema podacima dostupnim na Portalu javnih nabavki, posljednji tender za nabavku putničkog automobila Regulatorna komisija za energetiku raspisala je krajem oktobra 2016. godine.

Close