''Restart Srpska'' izlazi na izbore

”Restart Srpska” izlazi na izbore

Članovi organizacije “ReStart” Srpska nastupiće na predstojećim oktobarskim izborima, saznaje BN. Članovi ''Restarta'' su predali zahtjev za učešće na izborima pod sloganom ''Vrijeme je za peglanje'', kao Nezavisna lista kandidata – Restart.

Izvor: BN

Međutim, kako je za BN portal kazao lider ''Restarta'' Stefan Blagić, iz CIK-a su poručili da, ukoliko žele Nezavisnu listu, svaki kandidat mora da prikupi 3.000 potpisa i da uplati taksu od 7.000 KM, što je, kako ističe Blagić, za listu od 60 članova Udruženja, blizu pola miliona KM.

Blagić je istakao da je ovo dokaz da je politički prostor predviđen samo za političke partije, a ne za udruženja i nezavisne ljude koji žele da pomognu društvu.

Kako je kazao, članovi ''Restarta'' će tražiti drugu varijantu, na osnovu koje će nastupiti na predstojećim izborima, a više detalja o kandidaturi biće poznato sutra.

Blagić dodaje da je cilj njihove kandidature uređenje sistema, te da je neophodno napraviti značajne sistemske i strukturalne promjene u Republici Srpskoj.

''Nakon dugo vremena aktivizma, ne preostaje nam ništa drugo nego da se politički angažujemo na izborima u pokušaju da institucionalnim putem uredimo sistem. Interes građana uvijek mora da bude na prvom mjestu. Ono što smo shvatili jeste da jedino političkim organizovanjem možemo popraviti situaciju'', ističe za lider “ReStarta” Stefan Blagić.

Članovi ove organizacije, na čelu sa Stefanom Blagićem, su prethodne dvije godine bili učesnici mnogih aktivnosti i protesta.

Close