RiTE Gacko: Novih 45 radnika ide u proizvodnju

RiTE Gacko: Novih 45 radnika ide u proizvodnju

U poslednjih godinu dana RiTE Gacko je zaposlila 45 radnika, odgovoreno je "Direktu" iz ovog preduzeća. Zapošljavanje je glavna tema ovih dana budući da su vrata otvorena za nešto veći broj ljudi. 

gacko-rite

Najbolji poslodavac za većinu Gačana- RiTE Gacko

"Zapošljavanje u RiTE Gacko se vrši sukcesivno i prema potrebama preduzeća. U posljednjih 12 mjeseci zaposleno je 45 radnika ugovorom o radu na određeno vrijeme. Svi ovi radnici su zaposleni u proizvodnju. Trenutno, RiTE Gacko ima oko 1900 zaposlenih radnika, jer se broj mijenja iz dana u dan obzirom da jedan dio zaposlenih odlazi u penziju", odgovoreno nam je iz ovog preduzeća.

"Direkt" je već pisao da je novo zapošljavanje donelo glavobolje vlasnicima privatnih preduzeća i zanatskih radnji čiji su dosadašnji radnici prešli u RiTE Gacko

Momci idu na bolje i to je normalno. Ja mogu samo da im poželim sreću. Što se nas tiče, svakako da u prvom momentu budemo u problemu jer oni odu iznenada, ne ispoštuje se otkazni rok. Tako je bilo i ovog puta. Sa druge strane, nama treba vreme da nađemo nove radnike, da se oni obuče za rad, postoji neka procedura i kad je bezbednost na radu u pitanju”, rekao je tada za “Direkt” Miodrag Koprivica, direktor “Staršped investa”.

Close