Sami biraju: Ili će se mijenjati ili će nestati sa političke scene

Sami biraju: Ili će se mijenjati ili će nestati sa političke scene

Iz obraćanja Vukote Govedarice, nakon što je u subotu kandidovan za predsjednika Republike Srpske ispred Saveza za Promjene (SzP), može se zaključiti da će njihova kampanja biti usmjerena ukazivanje na to da je vlast u Republici Srpskoj kriminalna (što je dobro) i da je zbog toga treba mijenjati. Ipak, pitanje je da li SzP ima kriminalnih oraha u sopstvenim džepovima.

Vukota Govedarica, kandidat SZP-a za predsjednika RS

Piše: Slobodan Golubović

Da bismo mogli kritikovati komšiju zbog toga što mu je dvorište zapušteno i neuredno, prvo moramo očistiti svoje. Nesporno je i nebrojeno puta dokazano da su sve poluge vlasti u RS, kojom upravlja SNSD sa svojim koalicionim partnerima, duboko uvučene u kriminalne aktivnosti. Međutim, ne možemo se praviti naivni i okretati glavu od sličnih aktivnosi pripadnika SzP-a tamo gdje su na vlasti u lokalnim zajednicama i na nivou BiH.

Kako je moguće da SzP osuđuje SNSD-ove perjanice u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima u RS zbog političkog zapošljavanja, a da pritom njihovi kadrovi rade isto na lokalnom i državnom nivou?!

Kako je moguće da SzP osuđuje SNSD, jer preko namještenih tendera iz javnih institucija, ustanova i preduzećima u RS izvlači javni novac, a da revizori evidentiraju ništa manja kršenja Zakona o javnim nabavkama tamo gdje su kadrovi SzP-a na rukovodećim pozicijama?!

Kako je moguće da SzP kritikuje nabavke luksuznih automobila od strane vlasti u RS, a njihovi kadrovi nabavljaju iste?

Kako je moguće da SzP kritikuje bilo koji oblik nasilja prema građanima od strane vlasti, a oni to isto čine prema svima koji pokušaju da im ukažu na propuste?!

Može se ovako nabrajati u nedogled i za sve pobrojano navesti konkretni primjeri. Ono što vidimo da radi kriminalna vlast u RS, koju čine SNSD i koalicioni partneri, kao u ogledalu, radi i opozicija, odnosno SzP tamo gdje je u prilici.

Ako Savez za promjene i Vukota Govedarica, kao njihov predsjednički kandidat na predstojećim izborima, dok još nije kasno, pokažu da su drugačiji i napokon prestanu da se prave naivni i da okreću glavu od kriminala u sopstvenim redovima, možda i imaju šanse da naprave neki značajniji rezultat i opstanu na političkoj sceni Republike Srpske. Ako, pak, nastave da pobijaju glavu u pijesak na svaki pomen kriminalnih aktivnosti njihovih kadrova, na izborima u oktobru će biti ‘’pometeni’’ i otići će u političku istoriju.

Svoju sudbinu sami biraju.

Close