Šaraba potvrdio za "Direkt": Pristupićemo Čubrilovićevoj stranci

Šaraba potvrdio za “Direkt”: Pristupićemo Čubrilovićevoj stranci

„Snaga Hercegovine“ pristupiće novoj političkoj partiji Nedeljka Čubrilovića, a njen predsjednik Slobodan Šaraba će, kako je potvrdio za „Direkt“, najvjerovatnije biti predsjednik regionalnog odbora nove stranke.

Šaraba je na jučerašnjem sastanku već dogovorio saradnju sa Nedeljkom Čubrilovićem i njegov uslov da pristupi novoj partiji biće to da program „Snage Hercegovine“ bude dio programa novoosnovane partije.

Šaraba nam je potvrdio da će Čubrilovićevoj partiji pristupiti i dio DNS-ovaca iz Hercegovine, iako je predsjednik Regionalnog odbora ove partije Slavko Dangubić ovu mogućnost danas odbacio u izjavi za "Direkt".

“Ne vjerujem da će iko iz trebinjskog odbora DNS-a ići za Slobodanom Šarabom. On je neko ko nam je ubačen i ko je ovog Spomenka Stojanovića izabrao. On i Branka Radmilović iz Bileće su izabrali Spomenka za poslanka umjesto mene. Ne mogu garantovati da niko više iz Hercegovine neće napustiti DNS, ali čisto sumnjam”, kazao je Dangubić.

S druge strane, Slobodan Šaraba smatra da Dangubićeve izjave ne treba posebno komentarisati.

„Činjenica je da smo podržali Stojanovića kao kandidata, ali njega je podržao vrh partije, pa ako je bio njihov favorit onda je bio i naš favorit. Sve drugo ne treba komentarisati. Nije tačno da smo negdje ubačeni, mi smo došli kao politički subjekat koji je postigao dogovor sa rukovodstvom DNS-a“, naveo je on.

Ko će sve krenuti u novu Čubrilovićevu partiju biće poznato, kaže Šaraba, u narednih sedam dana.  

„Mi smo u ovu političku priču ušli, jer smo zajedno nastupili na ovim izborima. Branka Radmilović bila je naš kandidat na njihovoj listi i nakon izbora, poslije svih dešavanja u DNS-u, Čubrilović se nama javio i pozvao nas na razgovor i mi smo se dogovorili da nastavimo zajedničku političku priču. Misim da ćemo mi napraviti jednu ozbiljnu političku stranku gdje ćemo nastojati da se pozicioniramo i da unesemo dio našeg programa preko jednog jačeg političkog subjekta“, kazao je Šaraba u izjavi za „Direkt“, precizirajući da će akcenat biti na „mnogo većoj pomoći Hercegovini, prije svega u oblasti putne infrastrukture i problema raseljavanja.

Šarabina „Snaga Hercegovine“ trenutno ima jednog odbornika u Ljubinju i dva u Bileći i svi bi oni trebalo da budu odbornici nove Čubrilovićeve stranke.

Osnivačka skupština nove stranke trebalo bi da bude 22. decembra. Podsjećamo, danas je cijeli gatački odbor DNS-a prešao u novu Čubrilovićevu stranku.

Sve Šarabine stranke

Nova partija Šarabi će biti četvrta po redu u kojoj će pokušati da nadogradi svoju političku karijeru i pozicionira se u političkom životu BiH. Početkom prošle godine osnovao je „Snagu Hercegovine“ nakon što je istupio iz Čavićevog NDP-a, kada nije želio da podrži Slavka Vučurevića kao kandidata za gradonačelnika Trebinja. Prethodno, Šaraba je bio član SDS-a i poslanik ove partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Close