SAZNAJEMO: Smijenjen predsjednik SO Bileća, upitna skupštinska većina

SAZNAJEMO: Smijenjen predsjednik SO Bileća, upitna skupštinska većina

Komisija za izbor i imenovanja Skupštine opštine Bileća danas je jednoglasno prihvatila ostavku Blaža Vujovića, predsjednika ove Skupštine, saznaje "Direkt". Ostali prijedlozi, koji su došli pred petočlanu Komisiju, nisu prošli, što otvara pitanje da li je dosadašnja skupštinska većina pred rasulom?

Komisija, koju čine dva odbornika SNSD-a, te po jedan odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj", Ujedinjene Srpske i SDS-a, nije usvojila prijedloge za imenovanja načelnika Opšte uprave, Radio Bileće, Centra za socijalni rad i Kulturno-sportskog centra.

Kako saznajemo, šef Kluba odbornika SNSD-a Ljubo Vuković Komisiji je predložio da on bude novi predsjednik Skupštine, ali je dobio samo jedan glas i to - od sebe.

Nova sjednica Skupštine zakazana je za sutra, u 10 časova, a iako je već kraj marta, na dnevnom redu neće se naći stavke o budžetu za ovu godinu. Odbornici će uglavnom raspravljati o imenovanjima o kojima je Komisija danas glasala. Budući da poslanički klubovi mogu dopunjavati dnevni red, pretpostavlja se da će SNSD sutra kandidovati tačku o izboru novog predsjednika SO, koja nije bila planirana.

Sve navedeno sluti da bi se aktuelna skupštinska većina sutra mogla raspasti, no, kad je bilećka Skupština u pitanju, sve je potpuno neizvjesno i gotovo nikad stvari nisu onakve kakvim se čine.

Close