SDS odbio žalbe, predloženo raspuštanje Gradske organizacije SDS-a u Doboju

SDS odbio žalbe, predloženo raspuštanje Gradske organizacije SDS-a u Doboju

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica potvrdio je da je Glavnom odboru predložio raspuštanje Gradske organizacije SDS-a u Doboju.  Govedarica je rekao da Glavni odbor te stranke razmatra aktuelna pitanja i da nema nikakvih podjela.

Izvor: BN TV

''Glavni odbor SDS-a, čija sjednica još uvijek traje, odbacio je žalbe isključenih članova iz te stranke – Obrena Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojinovića'', kazao je Govedarica za BN TV.

Govedarica je rekao da će van snage biti stavljeni i zaključci Gradske organzacije SDS-a u Doboju zbog toga što su u suprotnosti sa statutom stranke. Radi se o zakljčcima koje je donio dobojski SDS o učešću tzv. Obrenove grupe u Vladi RS.

Koalicije sa SNSD-om nema. SDS neće prevariti svoje birače. Što se tiče djelovanja na nivou zajedničkih institucija, Srpska demokratska stranka će podržati sve ono što je u interesu Republike Srpske i biće protiv svega onoga što je usmjereno protiv Srpske, kazao je Govedarica.

On je rekao da će Glavni odbor SDS-a donijeti i oduku o statusu dvojice poslanika sa liste SDS-a u NS RS iz Doboja, a koji su se izjsnili da će biti nezavisni poslanici i da će podržati skupštinsku većinu predvođenu SNSD-om.

Sjednica GO održava se u Istočnom Sarajevu i još uvijek traje.

Close