Sinovi predsednika u društvu "Janičara"

Sinovi predsednika u društvu “Janičara”

Igor Dodik i Danilo Vučić su juče bili u društvu huligana, članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stojanovića zvanog Sale Mutavi, svedoči fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama, prenosi istraživački portal KRIK.

dodik-vucic-janicari

foto: Tviter

Portal Krik se u tekstu fokusira na Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podseća da je mlađi Vučić u društvu ove kriminalne grupe uslikan 2018. godine u Rusiji na utakmici svetskog prvenstva u fudbalu. Tada je Aleksandar Vučić rekao da se on u tom društvu našao slučajno.

Na slici je za stolom 13 osoba, a među njima i dve posebno interesantne ovdašnjoj javnosti. Igor Dodik, sin člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede RS i generalni sekretar vladajuće SNSD. Tu su i Zvezdan Terzić i Vuk Radivojević, direktori klubova "Crvena zvezda" i  "Igokea".

Oni sede u društvu Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi i Nemanje Srećkovića, članova nasilne huligansko kriminalne skupine „Janjičari“.

"Krik" podseća da su Vidojević i Srećković članovi  Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ poznate po nasilju i kriminalu koju je nekada predvodio ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković.

Ova grupa obezbeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima. "Janičari" su obezbeđivali i inauguraciju predsednika Srbije kada su nasilno izbacili novinare sa ovog događaja.

Fotografija je nastala juče u Banja Luci gde je proslavljan Dan Republike Srpske.

Ceo tekst možete da pročitate OVDE.

Close