Slavko Vučurević istupio iz trebinjskog PDP-a

Slavko Vučurević istupio iz trebinjskog PDP-a

Odbornik liste HNP-PDP u Skupštini grada Trebinja i doskorašnji predsjednik trebinjskog odbora Partije demokratskog progresa Slavko Vučurević istupio je danas iz ove stranke. Tvrdi da ostaje u opoziciji i "na liniji dogovora koji je postigao sa HNP-om" Rodoljuba Draškovića. 

Slavko Vučurević napustio PDP

„Nakon 18 godina istupam iz PDP-a, nakon dva odbornička, dva poslanička i jednog gradonačelničkog mandata“, kazao je Vučurević na konferenciji za medije.

Razlog za ovakvu odluku je, kako kaže, dug i traje od mitinga 2016. godine kada je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, na završnom mitingu stranke, rekao da je Vučurevića pozdravio Tramp.

Vučurević tvrdi da će zajedno sa njim gradski odbor napustiti još 150 članova.

Prema njegovim riječima, PDP već godinama odstupa od svih izvornih principa koji su bili zacrtani osnivačkim aktom stranke, a oni su podrazumijevali jasne ciljeve u oblasti privrede, zdravstvenog i socijalnog osiguranja, ekonomije, politike u porodici i omladini, a „od toga nije ostalo ništa“.

Vučurević je dodao je vrh PDP-a juče, na telefonskoj sjednici, donio odluku da raspusti gradski odbor, a da ga je o tome telefonskim putem obavijestila generalna sekretarka stranke Mira Pekić.

Close