Slobodan Vasiljević: Dukić je nalogodavac, a pravda će biti zadovoljena

Slobodan Vasiljević: Dukić je nalogodavac, a pravda će biti zadovoljena

Slobodan Vasiljević se oporavlja u bolnici UKC Tuzla. Nakon što je preživeo poušaj ubistva za “Direkt” kaže da oko nalogodavca nema dilema, ali i da je za sada zadovoljan radom institucija.

Prošlo je gotovo mesec dana od pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice. I dok se on polako oporavlja, od osam osumnjičenih, u zatvoru je njih sedam. Osumnjičeni Slaviša Jurošević je i dalje u bekstvu. U intervjuu za "Direkt" Vasiljević naglašava da je nalogodavac monstrum koji kontroliše tzv. "Industrijsku policiju" i da oko toga dileme nema.

Najpre, kako se trenutno osećaš i kakve su prognoze doktora?

-Trenutno zdravstveno stanje je zadovoljavajuce s obzirom na prvobitne prognoze lekara i šanse koje su oni davali u prvim trenucima kada sam dovezen u UKC Tuzla.

Koji su motivi za tako gnusan atak?

-Nalogodavac je Rajko Dukić. On je angažovao za ovaj podmukli čin svog najblizeg saradnika Slavišu Juroševića koji je raspolagao ogromnim novcem kada je sve organizovao. Samo za jedan poziv Ozimkovicu da sam izašao vani platio je 2200KM. Jurošević se i krije po njegovom nalogu jer sad on može biti veća pretnja njemu. Dalje, da naglasim, pripadnici "Industrijske policije" su slepi poslušnici ovog monstruma i zar misliti da bi smeli uraditi ovo bez njegovog odobrenja? To što sad on pokusava raznim manipulacijama i navodnim otkazima da zaštiti sebe je dosta puta već vidjeno i kod napada na ekipu BHRT-a i u slučaju ranjavanja Ljubiše Pantića.

Da li se sećaš samog napada i da li je nešto moglo da ukaže da će do toga doći?

-Da, u pitanju su pripadnici "Industrijske policije" Rajka Dukića. Izašao sam ispred Parohijskog doma i dok sam telefonirao, dobio sam prvi udarac metalnom palicom, a zatim brojne druge. Prvi koji me je udario bio je Stefan Radovanović Japanac a zatim Miljan Milić. Nakon toga su se priključili i ostali. Ja sam stavio ruke preko glave da zaštitim bar lice. Jer na identičan način je pretučen Mladen Mimić kojem su u napadu uspeli izbiti oko i odbiti deo lobanje. Jedan od napadača na Mimića je učestvovao u napadu na mene.

Šta je policija do sada preduzela? Da li su obavili razgovor sa tobom?

-Prvobitna reakcija policije je bila više nego profesionalna, želim se zahvaliti posebno Upravi kriminalisticke policije i PU Zvornik. Pripadnici UKP-a su iz Banja Luke stigli oko 4h i pohapsili plaćene ubice. Za sada sam zadovoljan kako institucije rade svoj posao.

U jednom statusu na društvenim mrežama si napisao da je tvoj napadač u Šapcu i da policija ne traga za njim. Nagovestio si da je ovo situacija kada je čovek prmoran da pravdu uzme u svoje ruke.

-Za sada sam zadovoljan kako institucije rade svoj posao. Ako to izostane u nekom trenutku pod pritiskom, onda postoji samo jedan put do pravde. Ono što garantujem životom je da će ona biti zadovoljena. Ja ću se oslanjati do trenutka dok suđenje plaćenim ubicama Rajka Dukića bude pravično.

Da li se plašiš novog napada i da li si tražio zaštitu policije?

-Ne. Nisam tražio zaštitu policije. Svako će dobiti priliku da objasni puno toga.

Close