Sneg, led i pendrek

Sneg, led i pendrek

Prva nedelja marta donela je problem na putevima. U RS su to bili snežni nanosi, led i odroni, a u FBiH demobilisani borci koji su izašli na ulicu. U tom entitetu je reagovala policija, pendrečila borce, dok je u RS ostalo bez reakcija uprkos činjenici da ni autoput nije očišćen. No, direktor koji se brine o tome je rekao da će, čim pregrmimo ovu zimu, od naredne sve biti pod kontrolom. Za nove milione maraka. Nit' više miliona, nit' manje puteva.

Glineni glasač sa Dedinja

Ministar Đokić se od mnogobrojnih afera sklonio u daleku Kinu. Navodno, otišao da ugovara za HE Buk Bijelu. Budući da je Papović u pritvoru, za utehu je da će nas njegov put manje koštati. Mada, dugoročno, možemo da iskijamo. Poznajući Pericu i reputaciju koja ga prati, šanse su na minimumu da posao bude sklopljen na polzu naroda.

Previranja i u sindikatu. Uprava se distancirala od Saveza. Tvrde da je Ranka Mišić mesečno plaćana 5 hiljada maraka. Savez demantuje navode. Kažu i da je rukovodstvo Sindikata uprave nereprezentativno. Zato im isključuju telefone. Za običnog radnika (in)direktna poruka: Ne uzdajte se u nas, gledamo samo svoju kožu. A u to se uverite tek kad se posvađamo. Oko para i, eventualno, uticaja. Toliko da se zna.

Analitičari tvrde da u RS postoji prostor za treći politički blok. Kažu da su se birači zasitili poznatih i istrošenih lica, a da bi novi blok, između ostalog, morao da dobije i snažnu podršku SPC. Budući da crkva igra na sigurno, sa podrškom, u startu, mogu da se pozdrave.

A u božiji blagoslov se uzda i Vukota Govedarica koji će u trku za mesto predsednika. Tapiju na blagoslov njegove, mislim božije, administracije na zemlji, još uvek drži Dodik.

Kad smo već kod njega, nosioca kompleksa više vrednosti, Služba predsednika za odnose sa javnošću je medije obavestila da će glasati na izborima za beogradsku skupštinu. Ni Dodiku ne priliči javno hvalisanje da se petlja u gradske prilike grada u kojem ne živi. O predsedniku RS-a da ne govorimo. Jel vama to normalno? Nije ni nama.

Na istoj skupštini ubedljivu većinu osvojio SNS. Opozicija izbore u Beogradu ocenila kao najneregularnije do sada. To vam je kao moda. Ono što se dešava u gradu danas, očekujte kod sebe već sutra.

Tačnije, u oktobru.

Close