Snijeg uljepšao Advent u Beču

Snijeg uljepšao Advent u Beču

Viševjekovna tradicija Advent u Beču, koji je jedan od najljepših i najpoznatijih božićnih okupljanja u cijeloj Evropi, od danas je okićen bijelim pokrivačem.

snijeg advent beč

Snijeg uljepšao Advent (Foto: Direkt)

Naime, snijeg koji pada od jutros u glavnom gradu Austrije, u što se uvjerila i ekipa portala "Direkt" uljepšao je zimsku čaroliju kako domicilnom stanovništvu tako i mnogobrojnim gostima.

''Očekivali smo snijeg, a u tome i jeste čar novogodišnjih praznika. Došli smo iz Hrvatske i nismo se pokajali. Za neka četiri sata smo u Beču, to radimo godinama i prešlo je u tradiciju '', rekao je Zagrebčanin Damir Barać za "Direkt".

I dok u čarolijama najviše uživaju mališani i turisti, s druge strane jak snijeg otežao je saobraćaj u ovom gradu, ali u drugim dijelovima Austrije i Njemačke.

''Gledali smo prognozu, znali smo da će padati, tako da smo spremni, ali i vrijeme je, decembar je, a praznici nam kucaju na vrata", dodao je za naš portal vozač gradskog prevoza u ovom gradu.

U Beč dolaze turisti sa svih strana, a stotine hiljada ljudi, kako nam kažu tamošnje stanovništvo proći će samo do kraja godine.

"Spoj smo stare arhitekture i modernog, urbanog i tradicionalnog. Iz tog razloga, u srce Evrope dolaze sa svih njenih krajeva, ali i van starog kontinenta", kazali su nam Austrijanci sa kojim smo danas pričali, po danu koji i jeste pravi zimski tipičan za ovu alpsku zemlju.

Close