Srđan Savić novi predsjednik trebinjskog DEMOS-a

Srđan Savić novi predsjednik trebinjskog DEMOS-a

Srđan Savić novi je predsjednik trebinjskog DEMOS-a, odlučeno je večeras  na izbornoj skupštini Gradskog odbora ove stranke u Trebinju, kojoj je prisustvovao i njen predsjednik Nedeljko Čubrilović.

Srđan Savić (u sredini)

Savić kaže da ima velike planove za stranku.

„Trudiću se da uključimo što više mladih i da pokušamo da budemo prepoznatljivi na političkom nebu Trebinja. Glavni cilj su nam parlamentarni izbori 2022. godine i trudićemo se da zajedno sa ostalim opštinskim odborima Demosa uspijemo da izguramo našu priču i osvojimo mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske", kazao je Savić.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović smatra da je Demos već prepoznatljiv u Republici Srpskoj, a očekuje da na tom nivou bude prepoznatljiv i u Trebinju.

"Ovi mladi ljudi su prihvatili inicijativu i ideju da sprovode politiku Demosa u narednom periodu. Naša želja i cilj su da imamo mandat iz Hercegovine, to je sa naše strane realno. Očekujemo da stabilizujemo političku scenu, mi smo stranka kompromisa, stranka za rješenja, stranka čiji je prioritet Republika Srpska i na tom fonu ćemo ostati i ovdje u Trebinju", poručio je Čubrilović.

Izbornoj skupštini Demosa prisustvovali su i predsjednik Regionalnog odbora ove stranke Slobodan Šaraba, zamjenik predsjednika Spomenka Stevanović, te potpredsjednik Spomenko Stojanović.

Iako je ranije u medijima najavljeno da će novi predsjednik trebinjskog Demosa biti Jovan Milinić i iako te navode nikada nije demantovao, on nije imenovan na ovu funkciju. Vlada RS, na čelu sa predsjednikom Radovanom Viškovićem, imenovala je Milinića za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Centra za pružanje besplatne pravne pomoći u Trebinju samo sedam dana prije nego što su lokalni mediji objavili da je postavljen za novog predsjednika trebinjskog DEMOS-a.

Close