Srebrenka vd ministra saobraćaja i veza Srpske

Srebrenka vd ministra saobraćaja i veza Srpske

Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske obavlja i dužnost ministra saobraćaja i veza, umjesto smijenjenog Neđe Trninića, saznaje portal CAPITAL.

Srebrenka Golić

Ona će dva ministarstva voditi sve do imenovanja Trninićevog nasljednika koji takođe dolazi iz DNS-a.

Organi stranke su donijeli odluku da kandidat bude Đorđe Popović, potpredsjednik stranke i narodni poslanik. Prijedlog je upućen Vladi RS i on bi trebao biti izabran već na narednom skupštinskom zasijedanju”, kazao je za CAPITAL Darko Banjac, šef kluba poslanika DNS-a u NSRS i generalni sekretar ove stranke.

Međutim, termin održavanja devetog po redu skupštinskog zasijedanja za sada nije poznat.

Trninić je zvanično smijenjen 23. decembra prošle godine upravo na zahtjev ove stranke u kojoj je nakon višemjesečnih previranja primat preuzela struja koju predvode Banjac i Nenad Nešić, direktor Puteva RS.

Sve je rezultiralo neopozivom ostavkom Marka Pavića, dugogodišnjeg predsjednika stranke.

Zanimljivo je da se na zvaničnoj internet stranici Ministarstva saoobraćaja i veza RS nigdje ne spominje Trninićeva smjena, dok se u kontakt podacima navodi kako je on i dalje ministar.

U momentu smjene Neđo Trninić je bio u svom drugom uzastopnom mandatu na funkciji ministra. Ostaće upamćen i po tome što je poziciju iskoristio kako bi zaposlio svog sestrića, o čemu je CAPITAL ranije pisao.

Đorđe Popović je bivši direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik koji je sa ove pozicije smijenjen 2018. godine. U sudskom procesu koji je pokrenuo, potvrđeno je kako je odluka o njegovom razrješenju bila nezakonita.

Close