Štab za vanredne situacije Trebinja: Građani bez potrebe da ne izlaze iz objekata

Štab za vanredne situacije Trebinja: Građani bez potrebe da ne izlaze iz objekata

Za sada nema informacija o povrijeđenim u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Trebinje, a Štab za vanredne situacije apeluje na građane da bez potrebe ne izlaze iz objekata. Ustanovama i preduzećima na području grada upućen je poziv da budu u pripravnosti i stave na raspolaganje ljudstvo i mehanizaciju da bi zaštitili stanovništvo.

Foto: Janko Gašić

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije, komandant Štaba i zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić pozvao je građane kojima je potrebna pomoć da pozovu 121, kako bi nadležne službe izašle na lice mjesta.

On je rekao da je brzina vjetra oko 100 kilometara na čas i da podaci iz Meteorološke stanice kazuju da će ovakav intenzitet vjetra da bude do sutra u podne, zbog čega će štab biti u stalnom zasijedanju i pratiti stanje na terenu.

Iz Štaba poručuju svim građanima da ne izlaze iz objekata bez nužne potrebe dok traje upozorenje i da ne otvaraju prozore na svojim objektima dok ne prođu udari vjetra

On je dodao da će Štab za vanredne situacije poslati i zahtjev „Elektroprenosu BiH“ da formiraju mobilni tim koji će biti na raspolaganju elektrodistribuciji u Trebinju.

Ćurić je dodao da je već zaprimljen veliki broj prijava građana kojima je na kućama oštećen crijep.

„Informacije sa terena kojima raspolažemo kazuju da su od udara vjetra oštećeni objekti srednjoškolskog centra, zatvoreni bazen u izgradnji, srušena su stabla na oko dvadeset lokacija na području grada, čak imamo evidentiran i jedan požar“, istakao je Ćurić.

Požar u mjestu Bobovišta u Federaciji BiH širi se velikom brzinom ka području Trebinja usljed jakog vjetra, ali za sada ne prijeti kućama.

Usljed olujnog vjetra koji je uzrokovao kvarove na elektro-mreži bez struje su opštine Bileća, Gacko i Nevesinje, kao i dio Trebinja.

Close