Stanovnik Naurua postao popularan preko noći zbog Srba na Instagramu

Stanovnik Naurua postao popularan preko noći zbog Srba na Instagramu

Anou Debao, stanovnik države Nauru koja je povukla priznanje Kosova, verovatno se šokirao kad je u kratkom roku na Instagramu dobio više pratilaca nego što njegova zemlja ima stanovnika, a svi dolaze iz Srbije.

nauru

Sve je počelo pre nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi N1.

Nakon toga je šaljiva stranica "Negujmo srbski" (koju prati 418.000 ljudi) podelila profil osobe nasumično izabrane iz Narua, Anoua Debaoa, i pozvala ljude da ga prate.

"Ovo je Anou Debao, stanovnik Republike Nauru i ima 36 pratilaca. Dali Anou more dima folovera više nego njegova država stanovnika? Napravimo naj većeg nauranskog influensera odnjega", glasio je tekst koji su objavili iz šale.

Šala ili ne, ali je Anou dva sata nakon jučerašnje objave imao 14.500 pratilaca, a taj broj je narastao na 35 hiljada. Prema popisu stanovništva iz 2017., Nauru ima 13.649 stanovnika, prenosi index.hr.

Ekipa koja stoji iza stranice Negujmo srbski stupila je u kontakt s Anouom, koji je priznao da ga je ova nagla popularnost prilično zbunila.

"Moram reći da sam zbunjen i sretan u isto vreme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, verujem da je do ovog interesa došlo zbog toga što je moja država nedavno utvrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram se složiti s odlukom moje zemlje. Cenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua", napisao je.

Anou, na Instagramu ima objavljene samo tri fotografije, a ispod sve tri skupio se zavidan broj komentara na srpskom jeziku.

Close