Štrajk u gatačkom "Vodovodu" na čekanju

Štrajk u gatačkom “Vodovodu” na čekanju

Nakon sastanka radnika i rukovodstva gatačkog "Vodovoda" sa načelnikom Gacka Milanom Radmilovićem radnici su izašli sa nadom da će se za njihove probleme naći rješenje, pa je ranije najavljeni štrajk na čekanju, javlja novinarka "Direkta". 

Foto: Direkt

Loša materijalna situacija i peti mjesec bez plate natjerali su radnike preduzeća "Vodovod" u Gacku da rješenje za svoje probleme potraže u zgradi Opštine Gacko. Nakon što su u petak naišli na zatvorena vrata, danas ih je u 9 časova u kabinetu sačekao načelnik Milan Radmilović sa saradnicima. Sastanku, koji je trajao nešto manje od sat i po je, pored načelnika prisustvovalo desetak radnika i direktor preduzeća "Vodovod".

Dobili smo obećanja da će iznaći neko rješenje, da će opština platiti najmanje jedan račun kako bi se isplatila bar jedna plata. Takođe, imamo obećanja da ćemo u narednoj godini dobiti i neke poslove. Rekli su da će formirati stručnu komisiju koja će izvršiti analizu stanja firme i iznaći adekvatna rješenja“, rekao je radnik Boško Bejat nakon sastanka, te dodao da je sigurno da se iz ove situacije ne može izaći preko noći.

Nakon što su radnici napustili sastanak, načelnik je nastavio razgovor sa direktorom preduzeća. Međutim, oni nisu htjeli da govore za medije.

Close