Šume Srpske će se baviti hotelijerstvom

Šume Srpske će se baviti hotelijerstvom

Šume Republike Srpske, odnosno Šumsko gazdinstvo Ribnik vidi poslovnu priliku u iznajmljivanju soba i apartmana. Žele novac od prodaje državnih trupaca uložiti u obnovu, u ratu devestiranog, hotela “Vučja poljana” u Ribniku, saznaje CAPITAL. 

hotelska soba

Kažu da bi u hotelu rasporedili dio radnika koji imaju ugovor o radu, a kojima preduzeće ne može da nađe adekvatno radno mjesto. Ne objašnjavaju kako na primjer šumar može da zateže posteljinu, ali s obzirom na kadrovsku strukturu Šuma, možda zapravo profil zaposlenih više odgovara ugostiteljskom objektu.

Koliko će im novca biti potrebno da ostvare svoje ideje ni sami ne znaju, zbog čega su angažovali preduzeće “Sigma projekt” iz Banjaluke koje treba da izradi glavni projekat, nakon kojeg će biti jasnije o kolikim je ulaganjima riječ.

Nakon toga kako tvrde trebalo bi biti jasno i sa kojim kapacitetima će hotel raspolagati kao i koje će sadržaje imati.

Plan je da se projekat finansira iz vlastitih sredstava ŠG Ribnik, koje je nakon minusa od oko 630.000 maraka u 2018. godini, prošlu godinu uspjelo poslovati pozitivno.

Upitno je i koliku pomoć mogu očekivati od matičnog preduzeća koje je zbog velike dubioze bilo prinuđeno da se kreditno zaduži za 22 miliona maraka, o čemu je CAPITAL ranije pisao.  

Pored toga što će se “riješiti” jednog dijela radnika, u “Šumama” vjeruju kako je ovaj projekat samoodrživ.

Šumsko gazdinstvo “Ribnik” gazduje lovištem “Bobija” koje se prostire na 12.000 hektara i koje svake godine posjeti veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Svi ovi gosti trebaju prenoćište koje ćemo im biti u mogućnosti ponuditi nakon rekonstrukcije hotela”, kazali su u upravi ovog javnog preduzeća.

Ostavite komentar

Close