Tegeltija čeka Savjet ministara u kabinetu Cvijanovićeve

Tegeltija čeka Savjet ministara u kabinetu Cvijanovićeve

Dok čeka da sjedne u obećanu fotelju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, bivši ministar finansija Republike Srpske, zaposlen je u kabinet predsjednice Srpske Željke Cvijanović, saznaje portal CAPITAL.

Željka Cvijanović, Luka Petrović i Zoran Tegeltija (FOTO: Direkt)

Tegeltija je zaposlen privremeno, odnosno prema ugovoru o djelu, a prema našim saznanjima posao mu je da savjetuje Cvijanovićevu, iako mu to nije zvanična funkcija.

U Službi Predsjednika RS na pitanje CAPITAL-a koliko je lica i od kada angažovano na poziciji savjetnika predsjednika odgovorili su nakon 15 dana na način da im ponovo pošaljemo pitanja u skladu s Vodičem za pristup informacijama, što smo i učinili.

Za sada je na zvaničnom sajtu navedeno samo da je šef kabineta predsjednice Boris Tučić, koji je šef kabineta bio i za vrijeme dok je Cvijanovićeva bila premijer. Ranije je obavljao i dužnost ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose na nivou BiH.

Navedeno je i da je generalni sekretar Đuka Huremović, koja je posao generalnog sekretara obavljala u Vladi RS, u prošlom mandatu.

Zoran Tegeltija bio je ministar finansija Republike Srpske, a zbog nejgovih odluka Republika Srpska mogla bi da plati milionske kazne, o čemu je CAPITAL pisao ranije.

Tegeltija je kao ministar mijenjao uslove da zaposli nestručne šefove i vozače u Vladu RS, a zapošljavao je i penzionere.

Close