Tijana Bošković i dalje na svjetskom odbojkaškom tronu

Tijana Bošković i dalje na svjetskom odbojkaškom tronu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je još jednom pokorila svijet. U 12 mečeva na turniru izgubila je samo pet setova. U finalu je pobijedila Brazil rezultatom 3:0.

Foto: RTS Screenshot

Tijana Bošković je proglašena za MVP turnira i najboljeg korektora na svijetu.

"Zaista sam srećna zbog priznanja, ali voljela bih nagradu da podijelim sa saigračicama. Ovo je bio timski rad, svih 14 djevojaka su dale ogroman doprinos, tako da je ovo nagrada svih nas", rekla je Tijana.

Radost je unijela u sve domove u Hercegovini i Bileći odakle je potekla.

Tijana Bošković i Zoran Vidaković

Tijanin talenat prvi je prepoznao njen trener Zoran Vidaković koji je jednom prilikom rekao: "Čim sam je ugledao znao sam da može biti vrhunska odbojkašica, ali da će dosegnuti ovolike visine nisam mogao da sanjam. Ona je naš ponos i pravi primjer da se radom uz neosporan talenat može doći do vrha".

Titulom najbolje igračice svijeta, Tijana je dokazala da je Vidaković bio u pravu.

U prilog ovoj priči ide i fotografija iz maja 2011. godine, na kojoj je Tijana sa trenerom Vidakovićem. Fotografija je napravljena na Republičkom takmičenju u odbojci za učenike osnovnih škola u Trebinju, gdje je Tijana proglašena za najbolju igračicu turnira.

Jedanaest godina kasnije, predanim radom i trudom, od najbolje igračice turnira u Trebinju Tijana Bošković je postala najbolja odbojkašica svijeta.

Close