Tijana Bošković: Ovo mi je sada omiljena medalja!

Tijana Bošković: Ovo mi je sada omiljena medalja!

Zlatne odbojkašice sletjele su sinoć na beogradski aerodrom, gdje su Bilećanku Tijanu Bošković, najbolju odbojkašicu svijeta, dočekali porodica, prijatelji i sugrađani. 

Tijanu su u Beogradu dočekali porodica i prijatelji

Tijana je za Radio-televiziju Vojvodine rekla da je ovaj doček doživjela veoma emotivno, "kao i svaki put kad se vrate u Beograd sa nekom od medalja".

Ona je dodala da je cijeli turnir bio izuzetno naporan, te da pored 13 odigranih utakmica nije bilo ni malo lako doći do polufinala i finala, odnosno borbe za medalju. No, ovo joj je, kako kaže, sada omiljena medalja.

"Normalno da je pritisak igrati finale Svjetskog prvenstva, ali sam presrećna što smo u tom petom setu protiv Italije izašli kao pobjednici", rekla je Tijana.

Otkriva da nisu sumnjale da će biti prvakinje svijeta.

"Vjerovali smo od samog početka i u teškim trenucima, kojih je, naravno, bilo mnogo, vjerovali smo jedni u druge i mislim da je to najveći razlog ove medalje", kazala je Tijana.

Na pitanje novinara da li osjeća da je jedna od najboljih na svijetu i da se mnoge djevojčice ugledaju na nju, Tijana odgovara skromno.

"Pa ne samo na mene, nego na sve ove djevojke. Mislim da smo svih nas 14 koje smo bile na ovom Svjetskom prvenstvu pokazale kvalitet i drago mi je što smo razlog zbog kog se djevojčice interesuju za odbojku", smatra prva odbojkašica svijeta.

Šta je sljedeći cilj nije mogla da kaže. Samo je kratko rekla da će to znati kada se slegnu trenutni utisci.

Close