Tijana Đenadija - mama koja stiže sve

Tijana Đenadija – mama koja stiže sve

Tijana Đenadija (28) iz sela Čitluk, kod Kozarske Dubice, bavi se  poljoprivredom, radi na njivi, u bašti i u štali. U kući je domaćica,  a istovremeno i majka dvije djevojčice. Ova mlada žena voli život na  selu, sve stiže na vrijeme, a posao je čini zadovoljnom i srećnom.

Autor: Dnevnick.com

- Kod nas postaje čudo kada mlada žena ostane na selu, brine o kravama  i radi najteže fizičke poslove - priča Tijana koja se ponosi time što  su je roditelji od malena učili da radi, a da ne zapostavi ni  porodicu, ni provod ni brigu o sebi.

- Dok curice spavaju, ja sam u štali ujutro. Onda kad dođem iz štale, one su se već probudile, i tako stignem da budem i mama i domaćica -  priča Tijana za Dnevnick.com

- Ako je neko vrijedan, odlučan i ukoliko zavoli ono što radi, on će  sigurno da uspije - kaže Tijana koja svoj posao opisuje kao težak, ali  ne i naporan, jer ima veliku podršku i pomoć porodice. Srećna je,  kaže, što se u ovom poslu rezultati vide svaki dan.

- Oko 6 sati počinje posao i počinje se raditi. Muža, hranjenje,  čišćenje, a kad treba ja čak sama telim krave. Dosta sam do sada sama  otelila - priča Tijana.

Ona svoje krave voli, s njima provodi mnogo vremena. Svakoj od njih Tijana je dala ime.

- Ovo je Gara, ona je došla kao junica. Ono je Brena zato što je jako  visoka na nogama, ono tamo iza je Barbi ona je isto došla kao junica.  Ono iza nje je njena kćerka Barbara, tamo ono je Helena ona je isto  došla kao junica. Tamo je Mitna, ona je jako dobra krava ima veliko  vime i mala Crna ona je najstarija krava - ponosno pokazuje svoje  mezimice ova vrijedna djevojka.

O ovoj mladoj ženi, komšije i prijatelji imaju samo riječi hvale. Ona  hrabri i ostale mlade djevojke da nije sramota raditi u štali, a da je  život na selu nešto najljepše.

Pogledajte video:

Close