Trebinje bira gradonačelnika – sva birališta otvorena na vrijeme

Trebinje bira gradonačelnika – sva birališta otvorena na vrijeme

Svih četrdeset pet birališta u Trebinju jutros je otvoreno na vrijeme, u 7 časova, i izborni proces se za sada odvija nesmetano, potvrdila je za “Direkt” predsjednica Gradske izborne komisije Trebinje Željka Ružić.

Ilustracija

Formirano je i sedam mobilnih timova koji već obilaze glasače kako bi mogla glasati i lica koja ne mogu izaći na birališta.

Ružić je naglasila da su za ove izbore akreditovani posmatrači ispred dva politička subjekta – ispred SNSD-a 51, a u ime koalicije “Trebinje zaslužuje bolje”  83, te da su prisutni i posmatrači Udruženja građana “Delta” i Foruma građana Tuzla.

Presjeci izlaznosti birača planirani su za 11,15 i 19 časova, dok se preliminarni rezultati izbora očekuju do 21 čas.

Birališta će danas biti otvorena od 7 do 19 časova, a važeći identifikacioni dokumenti za glasanje su lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.

U birački spisak u Trebinju upisano je 30.537 birača.

Trebinjci će moći da biraju između Mirka Ćurića koji je prijedlog SNSD-a i koga je podržalo još devet političkih partija - SP, DNS, Ujedinjena Srpska, PUPRS, SRS „Dr Vojislav Šešelj“, Pokret za Trebinje, DEMOS, NDP i Prva SDS i Saše Borjana iz koalicije PDP-SDS "Trebinje zaslužuje bolje".

Close