Trebinje: Odbornički dodatak imaće samo nezaposleni borci

Trebinje: Odbornički dodatak imaće samo nezaposleni borci

Odbornički dodatak u ovom skupštinskom sazivu primaće samo odbornici koji imaju status nezaposlenog borca prve, druge i treće kategorije, odlučila je danas većina odbornika trebinjske Skupštine.

To je ujedno bio amandman 19 odbornika skupštinske većine, dok je amandman SDS-a odbijen. SDS je tražio da odbornički dodatak primaju nezaposleni odbornici i odbornici koji imaju status borca.

Tako će odbornički dodatak u ovom skupštinskom sazivu primati samo dva odbornika - Dule Ninković sa Liste za pravdu i red, te Ilija Mastilović iz SDS-a.

Ova tačka izazvala je raspravu odbornika vlasti i opozicije, jer je opozicija tražila da dodatak primaju i nezaposleni odbornici, te studenti.

Opozicija smatra da bi dodatak trebalo da pripada svakom odborniku i da oni lično raspoređuju novac kako žele.

Odbornik Liste za pravdu i red Nebojša Milišić rekao je da se on ne odriče svog odborničkog dodatka, iako je zaposlen, već da mu "vlast uzima taj dodatak".

Sredstva od odborničkih dodataka trebalo bi da budu raspoređena na sljedeći način: 130.000 maraka će biti usmjereno na subvencije za zapošljavanje boračkih kategorija, 45.000 maraka će ići za pomoć djeci bez jednog ili oba roditelja, dok će 50.000 maraka biti preusmjereno zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije virusa korona. Nije poznato na koji način će zdravstveni radnici dobiti taj novac.

U prošlom skupštinskom sazivu pravo na odbornički dodatak imali su nezaposleni odbornici i penzioneri.

1 Komentar

  1. Trebinjac
    2021-02-02 at 17:01

    E da je i Bileca ovo uradila, treba uvesti kao prije rata dnevnicu i to je to

Comments are closed.

Close