Trebinje: U srijedu skup podrške "Pravdi za Davida"

Trebinje: U srijedu skup podrške “Pravdi za Davida”

Skup podrške grupi "Pravda za Davida" biće organizovan u srijedu, 16. maja, u 18 časova ispred spomenika Jovanu Dučiću, kod gradskog parka u Trebinju.

Pravda za Davida u Trebinju

Ovako je najavila grupa građana koja se danas spontano okupila u želji da organizuje mirno okupljanje i potpisivanje peticije za podršku grupi "Pravda za Davida". Kako je rečeno za Direkt, oni će ujutru obavijestiti policiju o svojim namjerama. Oko pedest građana Trebinja već je potpisalo peticiju. Svi građani koji žele da podrže ovu inicijativu i da potpišu peticiju moći će to da urade u srijedu u 18 časova.

Podsjećamo, David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću rječice Crkvene u Vrbas 24. marta. Na njegovom tijelu uočene su brojne povrede nastale tokom života, a dvije obdukcije su utvrdile da je uzrok smrti utapanje. Na konferenciji za novinare održanoj 26. marta, MUP RS je Davida pokušao predstaviti kao provalnika, narkomana i potencijalnog samoubicu. Istog dana počela su okupljanja u centru Banjaluke, koja se održavaju svakog dana u 18 časova, a na kojima Davidova porodica, prijatelji i na hiljade drugih građana od nadležnih institucija traže da utvrde ko je ubio ovog mladića.

Close