„Trebinjke" i dalje bez plata i doprinosa - Novi petak, staro obećanje

„Trebinjke” i dalje bez plata i doprinosa – Novi petak, staro obećanje

Radnicama tekstilne firme „Trebinjka“ iz Trebinja još uvijek nisu isplaćena zaostala dugovanja – tri plate i doprinosi od februara, iako im je vlasnik firme Nebojša Preković obećao da će im dugovanja isplatiti još prošlog petka.

Radnice Trebinjke ispred Gradske uprave u Trebinju

Radnice "Trebinjke" ispred Gradske uprave u Trebinju (Foto: Direkt)

Umjesto uplate stiglo je novo obećanje – jedna plata i doprinosi biće isplaćeni u naredni petak, 20. septembra. Tako je bar rečeno radnicama na sastanku sa načelnikom Odjeljenja za opštu upravu Grada Trebinja Nenadom Milićevićem. Ovo je za "Direkt" ustvrdila radnica Milimirka Đedović.

„Milićević nam je rekao da je gradonačelnik Mirko Ćurić razgovarao sa Prekovićem i da mu je obećao da će doći u petak i isplatiti jednu platu i doprinose. Oni samo prebacuju odgovornost jedni s drugih“, kazala je Đedović za naš portal.

Radnice su, kaže, složne da do petka svaki dan dolaze pred Gradsku upravu u Trebinju kako bi ukazale na nezavidan položaj u kome se nalaze i zatražile zaštitu Grada, koji je investitora Prekovića objeručke prihvatio, uprkos tome što su postojali medijski napisi o njegovom negativnom i netransparentnom poslovanju u Srbiji.

Đedović kaže da je posebno boli to što su svi u „Trebinjku“ rado dolazili kada se otvarala i kada je bilo mnogo obećanja, a danas kada je pred raspadom svi skidaju odgovornost sa sebe.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu u Gradu Trebinju Nenad Milićević nije odgovarao na naše pozive i poruke. Nismo uspjeli da dođemo ni do Nebojše Prekovića, jer je na telefonu bio nedostupan, a na viber poruke nije odgovarao.

Close