Trebinjski opozicionari: Imamo pravo da znamo čime nas liječe, građani su zabrinuti

Trebinjski opozicionari: Imamo pravo da znamo čime nas liječe, građani su zabrinuti

Odbornici trebinjske Liste za pravdu i red, Dajana i Nebojša Milišić te Duško Ninković, kao i odbornik PDP-a Saša Borjan održali su danas konferenciju za medije ispred Bolnice Trebinje zbog informacija da je u ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi za liječenje pacijenata korišten tehnički kiseonik. Oni su kazali da žele da „probiju zid ćutanja u vezi sa aferom Kiseonik“, u čemu su i uspjeli, jer je menadžment Bolnice nakon njihove pres konferencije naprasno sazvao svoju.

Saša Borjan, Nebojša Milišić, Duško Ninković i Dajana Milišić

„Okupili smo se da probijemo zid ćutanja koji postoji u Trebinju povodom afere Kiseonik, jer se o ovome ne oglašavaju ni vlast, ni Tužilaštvo. Moj kolega Duško i ja sinoć smo na poziv građana otišli u i vidjeli da se ponovo dovozi industrijski kiseonik u Bolnicu Trebinje. Ignoriše se nalaz inspekcije da taj kiseonik nije za zdravstvenu upotrebu. Ovih dana imamo puno poziva građana u vezi sa ovim. Pacijenti koji su liječeni ovdje, zabrinuti su. Ovo je naša bolnica i treba da znamo čime nas liječe, a ne da neko od oka kaže da nešto može proći“, kazao je Nebojša Milišić.

Odbornik Saša Borjan rekao je da želi da čuje od ministra zdravlja Alena Šeranića zbog čega je ignorisao dokaze inspektora da se u Bolnici Trebinje koristi tehnički kiseonik umjesto medicinskog. Borjan je pozvao i struku da se konačno oglasi.

„Ako su tehnički i medicinski kiseonik isto, zašto je medicinski 30 posto skuplji? Kako Vlado Đajić zna da se ovdje koristi isti kiseonik kao i u Evropi i u svijetu kad taj kiseonik nije prošao adekvatne kontrole koje su propisane zakonom? Čuli smo izjave političara, sada želim da čujem izjave struke – šta o ovoj aferi ima da kaže predsjednik Komore doktora medicine RS i Etičke komisije doktora medicine RS. Želim da čujem koji će to ljekar u RS izaći javno i reći da je opravdano da se u bolnicama koristi tehnički kiseonik?“, istakao je Borjan.

Odbornica Dajana Milišić smatra da je „sve što je vladajući režim do danas dao građanima predstava za javnost, a iza kulisa se nalazi kriminal“.

„To smo do sada gledali, a od sada vidimo jedan zločin nad narodom i to od svog naroda. Svi direktni i indirektni saučesnici moraju da stanu pred lice pravde i da se utvrdi svačija greška“, kazala je Milišić.

Oni su najavili da će, zajedno sa ostalim opozicionim odbornicima, tražiti vanredno zasjedanje Skupštine grada Trebinja zbog afere „Kiseonik“ u koju je uključena i Bolnica Trebinje.

Close