Trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić potrebno 250.000 evra za liječenje

Trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić potrebno 250.000 evra za liječenje

Trogodišnja Ivana Bjelogrlić se s karcionomom bubrega bori već godinu dana. Nažalost, najnoviji kontrolni nalazi su pokazali da se bolest proširila. Trogodišnja djevojčica pomoć mora potražiti van granica ove zemlje i liječenje će koštati oko 250.000 evra.

ivana bjelogrlic

Bolest je dijagnostikovana u septembru prošle godine i djevojčica se liječila u Banjoj Luci i Beogradu. Izvršena je operacija te hemioterapije i terapije zračenjem.

Ivanina majka Nina Bjelogrlić, koja je doktorka u Istočnom Sarajevu, ističe da ne postoji mogućnost liječenja u Bosni i Hercegovini, te da se liječenje mora nastaviti na nekoj od klinika u inostranstvu.

Ona je navela da je za liječenje na klinici koja pruža najbolje šanse potrebno 250.000 evra, dok druge traže manje i razlika je između 20.000 i 30.000 evra.

„Najbolja je klinika za dječiju onkologiju 'Gustav Rosi' u Parizu, i od njih uskoro očekujemo poziv za pregled“, rekla je Nina za medije.

Apel za pomoć

Akcija za pomoć je počela iz Ivaninog grada Istočnog Sarajeva, gdje je Crveni krst Istočna Ilidža pokrenuo humanitarnu akciju, a po ugledu na njih uključile su se i druge organizacije širom zemlje. Građani pomoć traže i na društvenim mrežama, te pokušavaju u što kraćem roku skupiti novac koji je neophodan za liječenje ove djevojčice. Volonteri vrijedno rade na prikupljanju novca u cijeloj Bosni i Hercegovini, a planiran je niz aktivnosti kao što su priredbe, koncerti, te postavljanje humanitarnih kutija.

Apelujemo na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu Ivani Bjelogrlić.

Svi koji su u mogućnosti, novac mogu da uplate na namjenski žiro račun za Ivanu Bjelogrlić broj: 1541029988405703, Intesa Sanpaolo bank, Sarajevo.

Uskoro će biti dostupan i humanitarni broj za pomoć maloj Ivani.

Close