Tužilaštvo: Nisi ispunjeni uslovi za određivanje pritvora Dragičeviću

Tužilaštvo: Nisi ispunjeni uslovi za određivanje pritvora Dragičeviću

Policijska uprava Banjaluka danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen izvještaj protiv osumnjičenog Davora Dragičevića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu ministra MUP-a RS, Dragana Lukača, saopšteno je danas iz ovog Tužilaštva.

Davor Dragičević

Osumnjičen je proveden zbog ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog na okolnosti počinjenog krivičnog djela, te je donio naredbu o provođenju istrage.

''Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca lice je pušteno da se brani sa slobode. I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Dalji tok krivičnog postupka nastaviće se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske'', saopšteno je.

Podsjećamo, Dragičević je juče uhapšen u Banjaluci, a na slobodu je pušten danas oko 11 sati. Osim njega, uhapšeno je još nekoliko osoba kao i Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića.

Feraget: Nadam se da je Lukač naučio lekciju

Ovdje se radi o očiglednom kršenju zakona, nisu postojali uvjeti da se gospodin Dragičević liši slobode. On nije znao ni za kakva poziv, njemu poziv nije bio uručen, kazao je advokat Davora Dragičevića, Ifet Feraget.

"Ovdje se radi o očiglednom kršenju zakona, nisu postojali uvjeti da se gospodin Dragičević liši slobode. On nije znao ni za kakva poziv, njemu poziv nije bio uručen. Radi se o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Tačno je to da je Davor jučer ugledao patrolu policije, ali nije znao za njihovu namjeru niti su oni na bilo kakav način pokazali da žele da mu uruče bilo kakav poziv. Nadam se da je ministar Lukač danas naučio lekciju. Ne treba hapsiti u situaciji kada mu je prouzrokovana tolika bol vođenjem neadekvatne istrage na način da je tih 276 dana, a ja to znam jer dovoljno dobro poznajem Davora, kod njega izazavalo ogroman strah, nemir velikog intenziteta, inferiornost i posljedica svega toga je da su imali namjeru, i to su postigli, da ponize gospodin Dragičevića", zaključio je Feraget, javlja N1.

Dodao je kako je Davor Dragičević "častan i ponosan čovjek" koji ima pravo da izražava mišljenje.

"On nije nikome ozbiljno prijetio i ja sam to već napisao u pismu gospodinu Lukaču da Davor ima pravo i da pretjera. Dakle, on nema ozbiljnu namjeru da ikome ozbiljno prijeti",istakao je advokat.

Feraget je ocijenio kako su se stekli uvjeti da entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač podnese ostavku.

"Stekli su se uvjeti da ministar Lukač razmisli o svojoj ostavci, a davno su bili stečeni uvjeti da gospodi Ilić podnese ostavku. Mi ćemo istrajati na dokazivanju istine vezane za ubistvo Davida Dragičevića", poručio je Feraget.

Close