U Nevesinju još jedna osoba pozitivna na korona virus

U Nevesinju još jedna osoba pozitivna na korona virus

U protekla 24 časa virus korona je potvrđen kod još 18 osoba u Republici Srpskoj od kojih je jedna sa prebivalištem u Nevesinju, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

nevesinje

Nevesinje

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 688 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 18 osoba.

Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog pola. Sedam muškaraca je srednje životne dobi i četiri muškaraca su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Gradiške, dvije osobe iz Šamca, i po jedna osoba iz Modriče, Kotor Varoši, Novog Grada, Nevesinja, Oštre Luke i Kneževa.

U posljednja 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula četiri pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa.

Radi se o tri muškarca i jednoj ženi. Svi preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U posljednja 24 sata u ЈZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj, preminule su dvije ženske osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa COVID -19.

Riječ je o dvije pacijentkinje, koje su imale više udruženih oboljenja.

U Srpskoj je ukupno preminulo 67 osoba od virusa korona.

Close