U Sarajevu će danas biti održana treća Bh. povorka ponosa

U Sarajevu će danas biti održana treća Bh. povorka ponosa

Pod sloganom "Porodično okupljanje", danas će u Sarajevu, s početkom u 17 sati biti održana treća Bh. povorka ponosa.

parada-ponosa-foto-klix

Okupljanje učesnika, kako su ranije najavili organizatori, biće od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre, a šetnja će biti upriličena od 17 do 18:30 sati. Program i govori su planirani od 18:30 do 20 sati. Ruta kretanja povorke je Vječna vatra - Ulica Maršala Tito - Zmaja od Bosne - bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja, prenosi Klix.

Shodno ovome, doći će do privremene izmjene saobraćaja u centru Sarajeva. Saobraćaj će biti obustavljen na relaciji: Vječna Vatra - Titova - Zemaljski muzej.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12:00 do 21:00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Organizatori smatraju da cjelokupna društveno-ekonomska situacija, poskupljenja, nezaposlenost i krize sa kojima se suočavamo svih ovih godina, pritisci, izražen PTSP i drugi psihički problemi, koji su isplovili kroz pandemiju i aktuelne ratove, utječu na sve, pa tako i na LGBTIQ+ osobe. Svi problemi se najviše odražavaju kroz porodicu, zajednicu i međuljudske odnose.

Close