U Trebinju svečano obilježena Kineska nova godina (FOTO)

U Trebinju svečano obilježena Kineska nova godina (FOTO)

Kineski učenici trebinjske Internacionalne škole, povodom obilježavanja Kineske nove godine, recitacijama, igrom i pjesmom u duhu njihove tradicije ispunili su trebinjski Kulturni centar.

kineska nova godina

(Foto: Direkt)

Brojna publika ne štedeći dlanove uživala je u kulturnom programu koji se povodom obilježavanja Kineske nove godine po drugi put održava u Trebinju.

Neki od učesnika su se sa na podršci publici zahvalili na našem jeziku, a prisutnima su podijelili i kineski vez, koji označava mir i ljepotu.

kineska nova godina

(Foto: Direkt)

Sladana Skočajić, načelnica Odeljenja za kulturu, obrazovanje i sport Grada Trebinja je istakla da je ovo dobar način da naučimo o kulturi ovog naroda.

„Ovo su učenici srednje škole koji u Trebinju pohađaju školu engleskog jezika koja je vrlo značajna zato što taj certifikat vrijedi u Evropi. Oni od nas odlaze u Evropu što je nama posebno važno da se priča o Republici Srpskoj i Srbima prenese na najbolji način“, istakla je Skočajić i dodala da su večeras među publikom i Kinezi koji ne žive više u Trebinju, ali su ipak došli da ovde proslave Kinesku novu godinu, iako tradicionalno oni Novu godinu provode sa svojim porodicama.

Skočajić je napomenula i da su Kinezi naši prijatelji, sugrađani, ali i da su Trebinjci već sa njima napravili i kumovske veze.

Inače, Kinezi dočekuju novu godinu drvenog zmaja, koji je i najsrećniji znak kineskog horoskopa, a godina traje od 10. februara 2024. do 28. januara naredne godine.

Ostavite komentar

Close