U Trebinju uhapšeno pet lica, među njima i policajac

U Trebinju uhapšeno pet lica, među njima i policajac

U Trebinju je danas lišeno slobode pet lica. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizuju nastavak akcije kodnog naziva "OGANJ" koja se odnosi na rasvjetljavanje krivičnih djela„Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Izazivanje opšte opasnosti“ počinjenih u periodu 2020. i 2021 godine na području Trebinja.

Uhapšena lica se dovode u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela: „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207 КZ RS, „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 208, „Teška krađa iz člana 224 u vezi sa članom 22 i „Zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“ iz člana 315 КZ RS, dok se za dva lica još traga, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Iz MUP su podsjetili da će nakon završenih aktivnosti koje provodi Uprava kriminalističke policije sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Trebinje, nadležnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 11 lica.

Među licima lišenim slobode su i jedan policijski službenik PU Trebinje koji će biti suspendovan i jedan bivši pripadnik, navodi se u pomenutom saopštenju.

Close