Uhapšen inspektor SIPA-e u Banjaluci

Uhapšen inspektor SIPA-e u Banjaluci

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIP), proveli su akciju lišenja slobode i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

U akciji je slobode lišen slobode Marčetić Darko rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-a u Banja Luci, javlja agencija Patrija.

On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz  sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tokom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Close