Uhapšen osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Davida Dragičevića

Uhapšen osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Davida Dragičevića

Jedna osoba uhapšena je u Banjaluci zbog sumnje da je počinila krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Radi se o muškarcu inicijala A.K. (36) iz Banjaluke.

Davor Dragičević

Kako je saopšteno, u krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982.godine iz Banja Luke, stavio je juče prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

''Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec dana. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu'', saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

Inače, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, proveo je sa grupom najizdržljivijih noć ispred Policijske uprave Banja Luka očekujući odgovore ko je ubio njegovog sina. Jutro je dočekalo dvadesetak najupornijih i najizdržljivijih članova grupe “Pravda za Davida”.

U izjavi koja je emitovana na Fejsbuk stranici grupe, Davor Dragičević je poručio da su njegovog sina ubili u zgradi Policijske uprave Banja Luka pripadnici interventne jedinice MUP-a RS. Naveo je da je došao pred zgradu policijske uprave nakon napada na njega i prijetnje smrću na šta MUP nije reagovao i ništa preduzeo da njega i grupu “Pravda za Davida” zaštiti. Poručio je da će ispred zgrade ostati do 17 – 17:30 sati poslije čega ide na Trg Krajine gdje će spavati jer, kako kaže, ne ide više kući. Nakon protesta na trgu opet će se vratiti pred zgradu policijske uprave.

Tako će raditi svaki dan do 25. septembra do 18 časova. Nakon toga će krenuti, zajedno sa grupom “Pravda za Davida” u lov na zločince i ubice, kako kaže. Poručio je da će ih hvatati golim rukama ako bude trebalo. Izjavio je da su u sadašnjoj situaciji izbori nepotrebni.

Prošlo je 180 dana a niko se nije oglasio u vezi sa ubistvom njegovog sina, niko nije uhapšen. Ističe da ga više niko od institucija ne interesuje zato što svi ćute. Poručio je da će napraviti okruženje bolje za svoje živote i živote svoje djece. Naglasio je da ima sve dokumentovano, i brojeve telefona, i komunikacije, i slike, svih pripadnika MUP-a. Istakao je da je njegovo dijete ubio vrh MUP-a RS u sprezi sa Tužilaštvom, Miloradom Dodikom i ostalim iz vrha vlasti. Na kraju je izjavio da je Milorad Dodik najveći zločinac srpskog naroda u novijoj istoriji.

Close