Uhapšeno 13 osoba zbog paljenja auta zamjenika načelnika PU Trebinje

Uhapšeno 13 osoba zbog paljenja auta zamjenika načelnika PU Trebinje

Nakon pretresa više desetina lokacija u Gacku, policija je uhapsila 13 osoba koje se dovode u vezu sa jučerašnjim paljenjem automobila zamjenika načelnika Policijske uprave (PU) Trebinje Milivoja Vukovića, potvrdio je danas novinarima načelnik PU Trebinje Siniša Laketa. 

Policija u Gacku

Foto: Direkt

Svi uhapšeni su sprovedeni u prostorije PU Trebinje radi kriminalističke obrade, a lice inicijala O.G. će danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „izazivanje opšte opasnosti“, biti predato Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

„Navedeno lice se sumnjiči da je polilo zapaljivom tečnošću vozilo koje je u vlasništvu zamjenika načelnika PU Trebinje i tako zapalio auto“, rekao je Laketa.

O.G. je od ranije poznat policiji po više krivičnih djela - krađa, prikrivanje, napad na policijskog službenika u vršenju službene dužnosti i oštećenje tuđe stvari.

U policiji kažu da prijavljenih sukoba između Vukovića i O.G. nije bilo, ali o motivima jučerašnjeg događaja ne mogu još da govore. Navode samo da je u pitanju zastrašivanje policijskih službenika.

Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju je Ostoja Govedarica (28).

Close