Višković: Biće ograničena kupovina životnih namirnica

Višković: Biće ograničena kupovina životnih namirnica

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da će danas Republički štab za vanredne situacije donijeti novi niz mjera, a jedna od njih će biti da se ograniči kupovina osnovnih životnih namirnica.

Agencije/Nezavisne

Pojasnio je da će vjerovatno kupovina brašna po osobi biti dozvoljena u iznosu od 10 kg, ulje, šećer, so u manjim količinama, ali sve će to biti poznato nakon sjedncie Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ko prekrši mjere samoizolacije ide u šator

Ko prekrši mjere samoizolacije ide u šator uz objavljivanje ličnih podataka, rekao je Radovan Višković, premijer RS, nakon sastanka zvaničnika.

"Ne možemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci ugrožavaju ostale koji se pridržavaju", rekao je Višković, te dodao da od večeras kreću sa pojačanim mjerama poštivanja policijskog časa.

Ove mjere stupiće na snagu danas.

Višković je naglasio da će se obratiti Oružanim snagama sa kojima smještajnim kapacitetima raspolažu u Srpskoj da se mogu pripremiti za prihvat, ako bude potrebe.

Sastanku je prisustvovala i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije i ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića.

Close