Višković: Očekuje se da “Batagon” uskoro izvrši svoje obaveze

Višković: Očekuje se da “Batagon” uskoro izvrši svoje obaveze

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je ugovor sa firmom “Batagon” o prodaji 43 miliona KM potraživanja Republike Srpske od fabrike glinice “Birač” u stečaju važeći sve dok ne bude raskinut, te da očekuje da će u narednom periodu to biti završeno.

Radovan Višković (FOTO: Siniša Pašalić/RAS)

“Poslali su nam dopis da će ovih dana da izvrše svoje obaveze, te da su stupili u kontakt sa firmom iz Foče `Pavgord` da riješe njihove probleme”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci, a pišu Nezavisne.

On je naveo da je preduzeće “Batagon” doznačilo sredstva, koja su zatim povučena, jer ih je pokolobelo rješenje Osnovnog suda u Zvorniku prema kojem je Fabrika glinice “Birač” obavezana da “Pavgordu” plati više od 122 miliona KM.

“Mislim da su na pragu da riješe taj problem i da ispune svoje ugovorne obaveze”, rekao je Višković.

Predstavnici institucija i javnih preduzeća Republike Srpske potpisali su 22. marta sa firmom “Batagon” ugovore o prodaji potraživanja od fabrike glinice “Birač” u stečaju, a švajcarskoj kompaniji dat je rok od mjesec dana da uplati taj iznos.

CAPITAL je juče objavio da ugovor sa “Batagonom” nije raskinut iako ta švajcarska kompanija nije uplatila  43 miliona KM za potraživanja RS od FG “Birač”.

Close