Vladimir Kovačević: Očekujem da se otkriju imena nalagodavaca napada

Vladimir Kovačević: Očekujem da se otkriju imena nalagodavaca napada

Danas je u Okružnom sudu u Banjaluci počelo suđenje Marku Čoliću (32) koji se tereti za pokušaj ubistva novinara BN televizije i portala Gerila.info Vladimira Кovačevića.

Foto: Gerila

Drugooptuženi u ovom krivičnom djelu Nedeljko Dukić (28) još uvijek je u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica.

Nakon davanja iskaza u sudu, Vladimir Kovačević je izjavio: “Ne bih zaista da komentarišem tok suđenja. Jedino što očekujem da postupak do kraja bude pravičan. Očekujem da se u konačnici donesu imena nalogodavaca napada”.

Kovačević je novinarima rekao da je još rano govoriti o tome ko bi mogao biti eventualni nalogodavac, kao i da li će se to uopšte i desiti.

Tokom nastavka suđenja očekuje se izlaganje dvojice vještaka.

Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Čolića 27. decembra prošle godine. U optužnici se navodi da su Čolić i Dukić napali Vladimira Кovačevića 26. avgusta oko 20.40 časova ispred zgrade u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kada se Kovačević vraćao kući sa radnog zadatka iz mraka su ga zaskočili napadači sa kapuljačama na glavi i premlatili palicama. Motivi ovog napada još nisu poznati.

U optužnici stoji: “Кada su uočili da on prilazi kući trotoarom, pritračali su mu i napali ga i odmah počeli da udaraju teleskopskim palicama. Oba su bili maskirani i imali su kapuljače navučene peko glave. Čolić je Кovačeviću prišao s prednje strane, a Dukić s leđa. Udarcima teleskopskih palica su ga oborili i tukli sve dok on nije počeo da glasno doziva u pomoć. Tada su pobjegli u nepoznatom pravcu.”

Close