"Vrijeme ističe" - serijal o stanju u društvu i predizbornoj kampanji u BiH

“Vrijeme ističe” – serijal o stanju u društvu i predizbornoj kampanji u BiH

Udruženje FAMA Metodologija je, u okviru projekta „Time is Up“ ili „Vrijeme ističe“, snimilo sedam video i online emisija s ciljem predstavljanja stanja u društvu u BiH i jednogodišnje predizborne kampanje.

„Želimo predstaviti kroz Veliku sliku stanja društva u Bosni i Hercegovini i emitovati serijal u zadnjoj nedelji predizborne kampanje, jednogodišnje kampanje  koja traje dugo i koristi se svim sredstvima, prijetnjama, govorom mržnje, vrijeđanjima, političkim manipulacijama istorije pretvarajući je u dnevno događanje“, naveli su u ovom udruženju.

Dodali su da će pokušati prikazati „kontra-narativ za BiH glasače i mladu generaciju da iskoriste svoju mogućnost davanja glasa razumnoj opciji koja bi nas bar u ovom momentu mogla odvesti iz destruktivnih procesa u dugoročni put rješavanja gorućih problema“.

U svakoj epizodi tri voditelja razgovaraće sa tri gosta.

Voditelji Zlatko Dizdarević, Maja Zećo i Dragan Markovina razgovaraju sa ljudima koji misle i čine i doprinose razumijevanju stanja bosansko-hercegovačkog društva danas, a posebno u ovom predizbornom vremenu.

Gosti serijala su Svetlana Cenić, Damir Ovčina, Anes Podić, Žarko Papić, Vildana Selimbegović, Edin Zubčević, Nerzuk Ćurak, Srđan Puhalo, Selma Spahić, Ines Tanović, Srećko Latal, Strajo Krsmanović, Zdravko Grebo, Drago Bojić, Tarik Hodžić, Bakir Nakaš, Slavo Kukić, Bruno Omerović.

„Razgovori bi trebali pomoći da građani sagledaju gdje smo i pred čim stojimo, te da bi mogli razmisliti kome daju svoj glas na izborima, glas koji je u današnje vrijeme jedini kapital koji imaju“, naveli su u udruženju FAMA.

Serijal će biti emitovan na TV1 i na BN televiziji i na Fama Metodologija youtube kanalu u posljenjoj sedmici predizborne kampanje, od 29. septembra do 5. oktobra, a posljednja epizoda biće emitovana 12. oktobra. I drugim portalima biće dozvoljeno preuzimanje sadržaja.

Close