Vukanović nakon puštanja na slobodu: Mafija je odlučila da me uništi, ja ću da se branim

Vukanović nakon puštanja na slobodu: Mafija je odlučila da me uništi, ja ću da se branim

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, pušten je danas oko 14 časova iz prostorija Policijske uprave Trebinje. On je medijima rekao da je dobio dvije prekršajne prijave od po 600 maraka, ali da će nastaviti da kontroliše rad trebinjskih sudija i tužilaca koje je nazvao „najvećim zlom ovog društva“.

Vukanović ispred PU Trebinje nakon hapšenja

„Predsjednik Okružnog suda Bojan Stević i predsjednik Osnovnog suda Milan Bosić predvode najveću i naopasniju mafijašku kriminalnu grupu u ovom gradu. Ti kriminalci su odgovorni za raspadanje ovog grada. Došao sam to da im kažem u oči“, kazao je Vukanović.

Vukanović tvrdi da se pred navedenim sudovima protiv njega vode montirani procesi u kojima je do sada izgubio 70.000 maraka, te da mu je u 14 sudskih procesa sudilo isto sudsko vijeće.

„Prošli put kad sam došao u Trebinje, dobio sam četiri koverte, sada sam dobio sedam koverti, između ostalog, 4.000 maraka pravosnažnih presuda. Pitate šta je kleveta? Nema odgovora. Oni su u službi mafije koja misli da će mene montiranim, staljinističkim procesima uništiti. Do sad su mi uzeli 70.000 maraka. U svakom procesu mi je sudila ista trojka: Dragan Puzić, Milosav Pikula i Vesna Ivković, i otimaju mi na pravdi boga 70.000 maraka, a sa druge strane klijenti profesora Papovića izlaze na slobodu. Nema kriminala izvan mene u ovom gradu“, rekao je Vukanović.

On je kazao da se pet godina borio svim raspoloživim pravnim sredstvima te da mu je sada preostalo samo da ide „revolucionarnim putem“.

„Prvo sam išao regularno, branio se, tražio izuzeće, ukazivao da mi dvaput sude za istu stvar, pa sam se žalio Vrhovnom sudu koji uvijek kaže da ne razmatra presude ispod 30.000 maraka, pa sam se žalio Ustavnom sudu koji kaže niste na vrijeme zato što ste čekali prvostepeni sud, pa sam išao do disciplinskog tužioca, VSTV-a, prošao sam sve pravosudne instance. Mafija je odlučila da me uništi, e, ja sad imam da se branim. Išao sam legitimnim sredstvima, nema sudske instance, sad ćemo ići revolucionarnim putem, naučiću ih redu. Ne prijetim im fizički, ne prijetim im bilo kakvom osvetom, pravda nek bude osveta, a njima će biti pravda kad vrate sve što su oteli od ovog naroda, nek polože račun, zašto ćute?“, rekao je Vukanović.

On je najavio da će, ukoliko sudije i narečeni predsjednici sudova ubuduće opet budu kasnili na posao i sjedili u kafani u toku radnog vremena, „skupiti hiljadu ljudi, parkirati kola ispred Palate pravde u Trebinju i blokirati cijeli grad“.

Podršku uhapšenom Vukanoviću danas su ispred Policijske uprave Trebinje dali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, zatim narodni poslanici Spomenko Stojanović, Nedeljko Glamočak i Ljubiša Krunić te opozicioni odbornici trebinjske Skupštine i građani Trebinja i Bileće.

Podrška Vukanoviću ispred PU Trebinje

Šarović: Kad Dodik vrijeđa, ne hapse ga zbog kršenja javnog reda i mira

Šarović je novinardima danas rekao da do hapšenja narodnog poslanika nije smjelo doći, tim prije što se drugoj strani i Miloradu Dodiku tolerišu mnoge uvrede na račun ljudi iz opozicije.

”Mora da postoji visok nivo tolerancije prema onome što kaže narodni poslanik. Kao što postoji tolerancija kod uvreda koje sam doživio ja lično i narodni poslanici u NSRS od strane Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, znate kakve je sve izraze koristio pa ga niko nije pozvao na odgovornost i rekao da je to što radi kršenje javnog reda i mira. Nedopustivo je da se ne otkrivaju i ne procesuiraju izvršioci velikih krivičnih djela ovdje u Trebinju, a da Nebojša Vukanović bude uhapšen. Zbog toga što je vikao, što je bio glasan, zbog toga što je dao svoju osudu i rekao šta misli o tužiocima i sudijama  da se uhapsi na ovako ponižavajući način. Šta god da je rekao, on kao narodni poslanik treba da bude pušten na slobodu i da se obustave sve radnje protiv njega“, rekao je Šarović.

PU Trebinje: Vukanović prekršio javni red i mir

Policijska uprava Trebinje oglasila se saopštenjem u kome navodi da je Vukanović uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira.

„Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7,00 časova kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju. Druga prijava je evidentirana oko 10,30 časova kada je lice inciijala N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju. Lice, je takođe, odbilo da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom lišenja slobode. O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju“, saopšteno je iz PU Trebinje.

Podsjećamo, Vukanović je uhapšen danas u centru Trebinja, po prijavi predsjednika trebinjskog Okružnog suda Bojana Stevića. On je objavio snimak hapšenja na svom blogu.

Close