Zatvorena sva biračka mjesta u Hercegovini - naviše građana glasalo u Gacku

Zatvorena sva biračka mjesta u Hercegovini – naviše građana glasalo u Gacku

Birališta u svim hercegovačkim opštinama i gradu Trebinju zatvorena su u 19 časova. Najveća izlaznost birača u Hercegovini zabilježena je u Gacku. 

izbori hercegovina

Ilustracija (Foto: Direkt)

U Trebinju je na ove lokalne izbore izašlo ukupno 58,61% registrovanih birača, što je manje u odnosu na lokalne izbore 2016. godine, kada je izlaznost bila 66,91%. 

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Bileći izlaznost na lokalnim izborima je 72,2%. Na lokalne izbore prije četiri godine u Bileći je izašlo 76,18% registrovanih birača.

U Gacku je izlaznost na ove lokalne izbore 75%, što je neznatno manje u odnosu na prošle lokalne izbore, kada je glasalo ukupno 76,5% birača.

U Berkovićima su sva birališta zatvorena na vrijeme, a glasalo je ukupno 1.211 građana, što je 73,6% od ukupnog broja registrovanih birača. U Berkovićima je prije četiri godine na izbore izašlo 74,5% registrovanih birača.

Sve je proteklo u najboljem redu i u Ljubinju, kažu u OIK-u. Glasalo je ukupno 68,6% građana ove opštine. Prije četiri godine izlaznost na lokalnim izborima bila je nešto veća - 72%. 

Opštinska izborna komisija u Nevesinju još uvijek nije dostavila svoj izvještaj, pa ćemo rezultate za Nevesinje objaviti naknadno.

20:15

Pravo glasa na izborima u Nevesinju danas je iskoristilo 63,12% birača u ovoj opštini.

Close