Zbog nemara funkcionera bilećki sportisti bez priznanja

Zbog nemara funkcionera bilećki sportisti bez priznanja

Zbog nemara bilećkih funkcionera, svetosavske svečanosti u Bileći ove godine proći će bez dodjele priznanja za najboljeg sportistu opštine, a odbornici bilećke Skupštine jedva su se dogovorili i kom pojedincu i kolektivu će pripasti Povelja opštine Bileća - inače najveće priznanje koje ova lokalna zajednica dodjeljuje. Osim verbalnih sukoba, koji su pratili i ovo, svečano, zasjedanje, razlog za ovakav ishod je i to što se Komisija za nagrade i priznanja nije sastala, pa nije ni mogla dati prijedloge.

Predsjednik Komisije za nagrade i priznanja Dragan Babić za "Direkt" kaže da je ova tročlana komisija trebala da zasjeda juče, ali da dva člana nisu mogla prisustvovati i da zbog toga nisu ni mogli dati prijedloge. Na naše pitanje zbog čega su zasjedanje zakazali samo dan pred svečanu sjednicu Skupštine, Babić kaže da je to odgovornost predsjednika Skupštine Srđana Rogana.

Rogan, sa druge strane, za naš portal tvrdi da je odgovornost i na Babiću koji je, smatra, sam morao pokrenuti inicijativu za zasjedanje Komisije, da se ne bi čekao zadnji dan.

"Svi odbornici znaju da se svečana sjednica održava svake godine između 20. i 25. januara. Tačno je da smo ih mi u utorak zvanično obavijestili o svečanoj sjednici i sjednici Komisije, ali predsjednik Babić me je trebao sam pozvati i pitati kad će biti, nije džaba predsjednik", smatra Rogan.

Prijedloge su, stoga, danas dali odbornici, a odlučili su da Povelju opštine Bileća za najuspješnijeg pojedinca u 2018. godini dobije najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković, koja je, inače, jedina i bila predložena.

Samo jedan prijedlog bio je i za Povelju opštine Bileća za najuspješniji kolektiv, a dao ga je odbornik Ujedinjene Srpske Saša Radan. Skupština je, tako, izglasala da ova Povelja pripadne Omladinskoj organizaciji "Jezerine".

Tri prijedloga bila su jedino za najbolje sportiste, a dao ih je predsjednik Skupštine Srđan Rogan. Predloženi su kuglaš Marko Trklja, odbojkašica Milica Ivković i šahistkinja Jelena Gušić. Iako je ovo troje sportista u protekloj godini ostvarilo zapažene rezultate - Ivković je u proglašena najboljom odbojkašicom Srpske u izboru Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Gušić je bila omladinska prvakinja RS,  a Trklja osvojio drugo mjesto na prestižnom turniru u Skoplju, prijedlog nije dobio potrebnu većinu i ostali su bez priznanja.

Inače, do sada je Opština Bileća u sklopu Svetosavskih svečanosti dodjeljivala tri priznanja za najboljeg sportistu godine (prvo, drugo i treće mjesto). Ranije su dodjeljivana i svetosavska priznanja, ali i ona su ove godine izostala.

Izglasane nagrade i priznanja biće uručene na slavskom ručku koji će biti održan u nedjelju 27. januara u Domu kulture “Jevto Dedijer”.

Close