ZBOG SLUČAJA POTKIVANJE: Disciplinski tužilac podigao tužbu protiv Milana Tegeltije!

ZBOG SLUČAJA POTKIVANJE: Disciplinski tužilac podigao tužbu protiv Milana Tegeltije!

Ured disciplinskog tužioca podigao tužbu i zatražio suspenziju prvog čovjeka bh pravosuđa Milana Tegeltije!

Piše: Avdo Avdić / Žurnal

Ured disciplinskog tužioca podigao je disciplinsku tužbu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, saznaje Žurnal. Istovremeno, UDT je zatražio suspenziju prvog čovjeka bh pravosuđa.

Disciplinska tužba je danas dostavljena VSTV-u, od kojeg je zatraženo dalje postupanje. Tegeltija je tužen da je, u svojstvu člana VSTV-a i sudije Osnovnog suda u Banja Luci, imao neprimjerene kontakte. UDT je utvrdio da je Tegeltija prekršio članove 56 i 23 Zakona o VSTV-u, kada se u novembru prošle godine u banjalučkoj kafani susreo sa biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem sa kojim je razgovarao o krivičnom predmetu koji se vodi u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. 

Tegeltija se sa Aleševićem sreo na inicijativu svog prijatelja Marka Pandže, inače službenika SIPA-e, koji je nakon sastanka od Aleševića tražio mito, tvrdeći da će novac proslijediti Milanu Tegeltiji.

Nakon što je UDT dostavio tužbu, VSTV bi u narednim danima trebao formirati prvostepenu disciplinsku komisiju koja bi trebala razmatrati prijedlog za suspenziju Milana Tegeltije. 

Podsjećamo, prije nego je snimak objavljen, svi članovi VSTV su dali apsolutnu podršku svom predsjedniku.

Close